„Vigyázzunk egymásra!” – motoros felvonulás Kézdivásárhelyen

Több száz motoros vonul fel szombaton, Kézdivásárhely utcáin, hogy kifejezzék szolidaritásukat a balesetben megsérült embertársaikért és felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartására.

A „Vigyázzunk egymásra!” nevet viselő akciót a Free Frog’s Riders motoros klub szervezi, amelynek elnökét, a Béka becenéven ismert Kiss Leventét hétvégén gázolta el egy benzinkúttól kikanyarodó figyelmetlen autóvezető. A közismert kézdivásárhelyi motoros az autó alá került, a járművet a járókelőknek kellett leborítaniuk a sérültről, akit jelenleg a kórházban ápolnak.

A motorosok szombaton 12 órakor a sportcsarnoknál gyülekeznek, és végigvonulnak a céhes város főbb utcáin. A felvonuláson jogosítvánnyal rendelkező motorosok vehetnek részt, kötelező a védőöltözet és a bukósisak viselése.

A kezdeményezők szerint az idei év közlekedési mérlege nagyon szomorú. Gyalogosokat és motorosokat gázoltak el, gépkocsik ütköztek, emberek sérültek meg és sajnos többen életüket veszítették. Ezért a civil megmozdulás révén megpróbálják ráébreszteni az embereket arra, hogy mennyire fontos a közlekedési szabályokat betartani. 

Kimaradt?