Új román-magyar határátkelő megnyitását szorgalmazza négy törvényhozó


-A A+Új határátkelő megnyitását szorgalmazza a román-magyar határon négy törvényhozó a szenátushoz benyújtott tervezetben.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőházi frakcióvezetője, Alfred Simonis, Adrian Diaconu és Eugen Dogariu szociáldemokrata, valamint Adnagi Slavoliub kisebbségi parlamenti képviselők által benyújtott törvénytervezet szerint az új határátkelő Óbéb (Beba Veche) és Kübekháza között húzódna.

Az indoklás értelmében szükség van egy további határátkelőre a román-magyar-szerb hármashatár közelében, amely lehetővé tenné a kereskedelmi, kulturális kapcsolatok megerősítését a határ közelében élő románok, magyarok és szerbek között.

Jelenleg ha Óbébából el szeretnénk jutni Szegedre, a régió legfontosabb magyar városába, 85 kilométert kell megtenni, mivel el kell menni a legközelebbi határátkelőig. Az új pont megnyitásával azonban a két település közötti távolság mindössze 22 kilométer lesz, áll az indoklásban. A határátkelő létrehozásához körülbelül 200 méterrel kellene meghosszabbítani az utat, amely összeköti Óbébát a határral.

(Címlapi illusztráció forrása: tion.ro)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X