FRISSÍTVE - Műtőasztalon megégett páciens ügye: őrizetbe vette a DNA Mircea Beuran orvost

FRISSÍTVE: Házkutatást végzett csütörtökön a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházban a Mircea Beurant, az egészségügyi intézmény sebészeti osztályának volt vezetőjét érintő ügyben – értesült az Agerpres hírügynökség ügyészségi forrásokból. FRISSÍTÉS: Kihallgatja a DNA Mircea Beuran főorvost. FRISSÍTÉS 2: a DNA őrizetbe vette az orvost.

A DNA közleménye szerint a 2018-as év folyamán elkövetett korrupciós tettek gyanúja miatt indítottak kivizsgálást, és két házkutatást tartottak az ügyben, az egyiket egy közintézmény székhelyén.

Mircea Beurant januárban menesztették a Floreasca kórház sebészeti részlegének osztályvezető orvosi tisztségéből, miután egy páciens égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon, majd meghalt.

FRISSÍTÉS: Bekísérték csütörtökön kihallgatásra a korrupcióellenes ügyészséghez (DNA) a bukaresti Floreasca sürgősségi kórház sebészeti osztályának volt vezetőjét, Mircea Beurant, akit azt követően állítottak elő, hogy reggel házkutatást végeztek lakásán és a Floreasca kórházban is.

FRISSÍTÉS 2: Vesztegetés elfogadása miatt huszonnégy órára őrizetbe vette az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Mircea Beuran orvost. A DNA közleménye szerint a tett elkövetésekor Mircea Beuran az egyetemi szenátus elnöke, a 10-es számú sebészeti osztály igazgatója, az általános sebészet diszciplína és doktori iskola vezetője, a bukaresti Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem professzora volt.

A nyomozók szerint Mircea Beuran 2018. december 18-án 10 ezer eurót kapott egy orvostól azért, hogy egyetemi asszisztensi állás meghirdetését indítványozza a Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Az összegért cserében Beuran megígérte, hogy az állásra kiírt versenyvizsgát az illető orvos fogja megnyerni.

Beurant a szóban forgó orvos jelentette fel a DNA-nál.

Az ügyészek azt is hozzátették, hogy a beígért állást mai napig nem hirdették meg.

Mircea Beuran esetleges 30 napos előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bukaresti törvényszék.

Mircea Beuran a Floreasca kórház sebészeti osztályának vezetője volt, amikor egy páciens meggyulladt a műtőasztalon, és belehalt sérüléseibe. Beurant ezt követően menesztették tisztségéből.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?