Házat vásárolna Romániában a Ditróba újonnan érkezett Srí Lankai-i vendégmunkás

Házat vásárolnal Romániában és elhozná a kedvesét is a ditrói pékségben alkalmazott harmadik Srí Lankai-i vendégmunkás. Erről egy román televíziónak beszélt az első munkanapján.

Mint korábban írtuk, a Dayan nevű, 24 éves fiatalember hétfő este érkezett meg a Hargita megyei községbe, ahol egy nemzetközi munkaközvetítő cégen keresztül talált állást. Az Antena1 televízió kedden helyszíni riportot készített a fogadtatásáról.

Dayan a másik két Srí Lanka-i pékmesterrel együtt lakik Gyergyószentmiklóson albérletben. Az első munkanapján még nem dolgozott, csak a pékséggel és a kenyérreceptekkel ismerkedett. A riportból kiderült az is, hogy két évre szóló szerződést kötött a ditrói pékséggel. A fiatalember első benyomásai nagyon jók. Az tervezi, hogy pénzt gyűjt, házat vásárol Romániában, és elhozza Srí Lankából a kedvesét is – mondta el a televíziónak.

A riportban megszólalt Köllő Katalin, a ditrói pékség ügyvezetője is, aki elmondta, hogy a cég a későbbiekben további négy, nepáli vendégmunkást készül alkalmazni. Az Antena1 riportja ugyanaznap készült, amikor nyilvánosságra került a nyílt levél, amelyben 1800 ditrói többek között azt kéri a vállalkozótól: ne foglalkoztasson idegen munkaerőt mindaddig, amíg helyben a két százalékot meghaladja a munkanélküliség.

A pékség tulajdonosa egyelőre nem reagált a ditróiak petíciójára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?