Kómába került egy gyermek, miután általános érzéstelenítést kapott a fogorvosi rendelőben

Súlyos állapotban van egy 4 éves Pitești-i gyermek, aki kómába esett azt követően, hogy egy fogorvosi rendelőben általános érzéstelenítést kapott. Az egészségügyi minisztérium rávilágított: a magánkabinet nem jogosult ilyen beavatkozás elvégzésére, mert nem rendelkezik aneszteziológia és intenzív terápia részleggel.

A szülők fogorvosi kezelésre vitték gyermeküket hétfőn egy Pitești-i magánrendelőbe, ahol az általános érzéstelenítés után nem sokkal a gyermek rosszul lett. A gyermek kómába esett, elsőként a Pitești-i gyermekgyógyászatra szállították, majd egy bukaresti gyermekkórházba.

A gyermek újraélesztésre szorult, hirtelen szívleállást szenvedett. Állapota továbbra is nagyon súlyos, állandó megfigyelés alatt tartják, írja a hotnews.ro portál.

Az egészségügyi minisztérium első vizsgálatai rámutattak: a fogorvosi rendelő nem lett volna jogosult általános érzéstelenítést végezni, mert nem rendelkezik aneszteziológia és intenzív terápia részleggel. Az Argeș megyei közegészségügyi intézet 20 ezer lejes bírságot rótt ki a magánkabinetre.

A Hotnews emlékeztet: fogorvosi beavatkozásoknál a gyermekek gyakran elaltatják azért, hogy mozdulatlanul maradjanak a kezelés ideje alatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?