Rezidensképzést is nyújt ezentúl a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

Egy új jogszabálynak köszönhetően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház is felkerült azon egészségügyi intézmények listájára, ahol rezidensképzés folyhat a jövőben – jelentették be hétfőn az intézmény vezetői. A sajtótájékoztatón bemutatták a kórház megújult élelmezési részlegét is, amely a beruházásoknak köszönhetően emelt színvonalon tudja kiszolgálni a betegeket és a személyzetet is.

Az egészségügyi minisztérium rendelkezése szerint nemcsak egyetemi központok, hanem a feltételeknek megfelelő megyei kórházak is részesei lehetnek a rezidens-képzésnek. A Csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi kórház is felkerült azon intézmények listájára, ahol rezidensképzés fog folyni a jövőben – jelentette be hétfőn Dr.Konrád Judit, a kórház menedzser-igazgatója. „Kórházunkban 19 szakot határoztak meg, amelyekben képzést kaphatnak az ide jelentkező rezidensek. Kórházunk oktató-kózházzá válik és a továbbiakban, ha ehhez a lehetőséghez hozzátesszük a tudományos kutatásaink eredményeit, akkor mondhatjuk, hogy karnyújtásnyira kerülünk a célunktól: a klinikai kórházzá válástól, a kettes kategória elérésétől. Kórházunk fel van készülve a rezidensek fogadására, tapasztalt, felkészült szakorvosaink vannak és szeretettel várjuk az ide jövő rezidenseket” – mondta el az igazgató.

Kihívásnak tartja a kórház fejlődését Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke: „Szeretnénk tovább folytatni az orvoslakások építését. Ennek kapcsán várjuk a városi önkormányzat visszajelzését, egy korábbi ígéret szerint ugyanis a városvezetés át fog adni nekünk olyan területeket, ahol folytatni tudjuk az építkezéseket” – mondta az elöljáró.

A bejelentést követően a sajtó képviselői megismerhették a kórház megújult élelmezési részlegét. Dr. Konrád Judit időszerűnek nevezte a beruházásokat, amely során a törvényi előírásoknak megfelelő változásokat eszközöltek. Az intézményvezető kiemelte: a beruházással nemcsak az ételek elkészítésének körülményei változtak, hanem az előállított élelmiszerek minősége is javulhat. A naponta több mint 400 adag ételt előállító élelmezési részleg felújítására, felszerelésére csaknem 380 ezer lejt költött a kórház 2019-ben. A beruházás során új főzőkályhákat, új főzőüstöket és új ventillációs rendszert állítottak munkába. Ezen kívül megfelelő körülményeket teremtettek a személyzet részére is az étkezésre egy új ebédlő kialakításával.

Az élelmezési részleg működtetésével kapcsolatosan Borboly Csaba kiemelte: a megfelelő táplálék is hozzájárul a gyógyítás folyamatához. Ezt szem előtt tartva szeretnék a kórház megújult konyhájában a lehető legegészségesebb alapanyagokat feldolgozni, lehetőséget biztosítva a régió termelőinek arra, hogy jó minőségű termékeikkel a kórházat is elláthassák.

Kapcsolódók

Kimaradt?