Hóvihar és felerősődő szél éri el hétfőn Erdélyt

Hétfő délutántól az ország nagy részében begorombul az időjárás: felerősődő szélre és hóviharokra számíthatunk Erdélyben is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) narancssárga figyelmeztetést adott ki hóviharok és erős szél miatt. Hétfő 18 órától kedd 20 óráig Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Suceava, Neamț, Kolozs és Bihar megyét éri el a rossz idő, elsősorban a hegyvidéket. A széllökések várhatóan elérik a 90-120 km/óra sebességet, a hóviharok miatt a látótávolság 50 méter alá csökken.

A meteorológusok a hétfő 14 óra és kedd 20 óra közötti periódusra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést is kiadtak. Bánság, Erdély és Máramaros térségeiben, valamint a Körösök vidékén a széllökések elérhetik az 55-65 km/órás sebességet, helyenként pedig a 70-80 km/órát.

Hegyvidéken is felerősődik a szél, várhatóan 65-75 km/óra sebességre, a széllökések elérhetik a 90 km/órás sebességet, valamint hóviharokra is számítani kell. A hegyekben havazás várható, jelentős hóréteg rakódhat le a meteorológusok szerint.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?