Ez derült ki a koronavírus gyanújával kórházba került suceavai nőről

Nem bizonyosodott be a koronavírus-fertőzés gyanúja annál a suceavai angoltanárnőnél, aki pénteken jelentkezett az orvosnál influenzás tünetekkel, és akit a iași-i járványkórházban helyeztek karanténba.

A fiatalasszony február elsején érkezett haza Kínából, ahol angol nyelvet és irodalmat tanít, majd másnapra lebetegedett, és mivel nem javult az állapota, influenzára gyanakodva, doktorhoz fordult.

Amint meghallották, hogy Kínában járt, az orvosok beutalták a kórházba és karanténba helyezték, a minták pedig a bukaresti járványtani intézetbe küldték. A szombati laboratóriumi eredmények szerint a 32 éves nő nem betegedett meg a koronavírussal, sőt még csak nem is influenzás – áll a hatóságok közleményében. Azt is írták, a szakorvosok döntenek majd arról, hazaengedik-e, és milyen kezelést írnak elő a nem részletezett betegségére.

Az angoltanárnő Kunmingban, a tüdőgyulladást okozó, már közel 800 halálos áldozatot szedő koronavírus gócpontjának számító Vuhantól 1500 km-re lévő városban tanított. Kínából londoni átszállással repült haza, a repülőtéren nem mondta, hogy Kínából érkezett.

Leejtették a betegszállítók

Pénteki cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a védőruhás betegszállítók leejtették a hordágyat, amellyel a pácienst rakták a mentőautóba. A felvétel alább megtekinthető:

 

Szerencsére a nőnek nem esett baja.

(Nyitókép forrása: observator.tv)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?