Ilyen időnk lesz a hét végén a meteorológusok szerint

Frissítette csütörtökön a havazás, erős szél és hóviharok miatt korábban kiadott riasztásait az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Csütörtökön 13 óráig 18 megye – Konstanca, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galac, Buzău, Vrancea, Kovászna (egy része), Prahova (egy része), Brassó (egy része), Dâmboviţa (egy része), Argeş (egy része), Szeben (egy része), Vâlcea (egy része), Gorj (egy része), Fehér (egy része) és Hunyad (egy része) – narancssárga riasztás alatt áll. Itt a hegyvidéki térségekben 70-80, a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban akár 80-100 km/órás sebességgel fújhat a szél, felkavarva a havat.

Csütörtökön 13 órától 18 óráig megerősödő szélre kell még számítani Moldva déli részén, Dobrudzsában, Munténia keleti részén, valamint a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban. A meteorológusok szerint csütörtökön 18 órától szombat hajnalig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország egy részére: délen és délkeleten kitart az erős szél, a hegyekben és elszórtan északon, keleten, valamint a központi és a déli országrészben havazni fog.

A hét végéig az ország nagy részén hideg lesz, éjszaka helyenként fagy várható – jegyzi még meg az ANM. Ugyanakkor csütörtökön 18 órától pénteken 23 óráig a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar térségében sárga riasztás lesz érvényben az erős szél miatt. Az érintett megyék: Kovászna (egy része), Buzău (egy része), Prahova (egy része), Brassó (egy része), Dâmboviţa (egy része), Argeş (egy része), Szeben (egy része), Vâlcea (egy része), Gorj (egy része), Fehér (egy része), Hunyad (egy része), Krassó-Szörény (egy része).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?