Másodfokú hóviharriadó van érvényben öt erdélyi megyében

Másodfokú (narancssárga jelzésű) hóviharriadó van érvényben csütörtök reggel 8 órától az ország 18 megyéjében, illetve elsőfokú (sárga jelzésű), erős szélre és havazásra vonatkozó riasztás további négy megyében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint a másodfokú riasztás 8 és 12 óra között érvényes Erdély egy részében, Munténia keleti és Moldva déli felében, illetve Dobrudzsában, ahol a széllökések ereje továbbra is eléri a 70-80 kilométeres óránkénti sebességet. A Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban a szél több mint 80-90 km/órás sebességgel fúj, felkavarva a havat és erősen csökkentve a látási viszonyokat.

A riadó a következő megyéket érinti: Tulcea, Konstanca, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Kovászna, Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad, Gorj és Vâlcea.

Bákó, Vaslui, Teleorman és Giurgiu megyében sárga jelzésű riasztás érvényes 8 és 15 óra között. Ezeken a vidékeken még várható havazás is, a szél több mint 55 km/órás sebességgel fúj, a hegyvidéken pedig meghaladja a 70 km/órás sebességet is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?