Gyergyóditró: még nem készült el a pékségnek szánt petíció

Elmaradt a hétfőre tervezett átadása annak a petíciónak, amelynek megfogalmazásáról a Srí Lanka-i pékmesterek ügyében szombaton megtartott falugyűlésen döntöttek a gyergyóditróiak. Az eddigi információk szerint a községben működő pékség tulajdonosait az alkalmazottakkal való jobb bánásmódra, a munkakörülmények javítására és az alkalmazások teljes törvényességére kívánják felszólítani a helyiek.

Hétfő délután ült össze a gyergyóditrói községházán az a csoport, amely vállalta, hogy a Biró Károly segédlelkész által javasolt petíciót megfogalmazza – tájékoztatta a Maszolt Fazakas Szilárd alpolgármester. A 16 órára összehívott megbeszélésen Puskás Elemér polgármester közvetítőként vett részt, míg egy Facebook-bejegyzése szerint Biró Károly az aznapra tervezett minden programot elhalasztott: „Holnap nem lesz hittan, angol és gitár óra” – írta vasárnap.

 

Hétfőn este hiába próbáltuk elérni a petíció megfogalmazásában közreműködőket, nem kaptunk információkat a beadványról. Végül  kevéssel éjfél előtt Biró Károly szintén Facebook-bejegyzésben közölte, hogy még nem véglegesítették a petíciót. „A petíciót én fogom előterjeszteni nektek! Kérlek, várjatok! Pontos munkát akarunk végezni! Kérlek, vegyétek komolyan!” – közölte a segédlelkész.

Mint arról korábban arról beszámoltunk a gyergyóditrói lakosok a múlt heti önkormányzati tanácsülésen tiltakoztak az egyik helyi pékségben alkalmazott két Srí Lanka-i munkavállaló jelenléte miatt. Az események hatására Puskás Elemér polgármester szombatra falugyűlést hívott össze, melyen a leginkább a pékségben tapasztalt negatív élményeket osztották meg a résztvevők. A gyűlésen Biró Károly segédlelkész javaslatára úgy határoztak, hogy petícióban kérik a pékség tulajdonosai: változtassanak az alkalmazottakkal való bánásmódon. A petíció átadását hétfőre ígérték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?