Megújulhat a nagyváradi pénzügyi palota: itt lesz a megyei tanács új székhelye

Rendeződni látszik a nagyváradi pénzügyi palota sorsa: a Bihar megyei tanács keddi rendes ülésén jóváhagyták az épület felújításának költségeit, ennek felét az önkormányzat által felvevendő hitelből fizetik.

A felújítási tervet egyhangúlag, a hitelfelvételt egyszerű többséggel hagyták jóvá a tanácstagok. Az ülésen a Novartis kft. képviseletében Cristian Puşcaş mutatta be a felújítási terveket. A munkálatok költségét egyébként áfával 31,5 millió lejre becsülik, a felvevendő hitelből 16 millió lejt fordítanak erre. A tervek jóváhagyása után hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre is, az épület pedig a megyei önkormányzat új székhelye lesz.

A homlokzatok felújítása mellett az épület külső kivilágítását is megtervezték, a belső tereket is átalakítják, és az elhangzott kérdésekre adott válaszokból az is kiderült, hogy az épület szerkezetét nem érintik az átalakítások.

Külső lifteket is felszerelnek majd, a padlást pedig manzárdosítják. A földszinten kiállítóteret is kialakítanak, de ott lesznek majd az ügyfélszolgálat, és többek között a gazdasági, közbeszerzési és  a pénzügyi osztály irodái.

Az első emeleten kap helyet a mindenkori tanácselnök és az alelnökök irodája, a műszaki és a közszállítási részleg, és ott lesz egy kisebb ülésterem is. A második emeleten egy multimédiás kiállítóteret is kialakítanak, emellett a megye jegyzőjének, a jogi osztálynak és a főépítész hivatalának és területrendezési osztálynak az irodái is ott lesznek.

A második emeleten lesz egy ülések és protokollrendezvények megtartására is alkalmas terem, illetve a nagy üléstermet is ott alakítják ki. Ehhez szükség lesz két támfal eltávolítására, az azonban az épület szerkezetét nem befolyásolja, a tető ugyanis a külső falakra támaszkodik. A manzárdban szintén lesz egy kiállítótér, emellett a védett területekkel és turisztikával foglalkozó részleget költöztetik oda.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?