Medvéhez riasztották a csendőröket az éjszaka Gyergyószentmiklóson

Medvéhez riasztották a csendőröket a hétfőről keddre virradó éjszaka Gyergyószentmiklóson. A lakosságot a RO-ALERT rendszeren figyelmeztették a veszélyről.

A Hargita megyei csendőrség sajtóirodája szerint a 112-es egységes segélyhívószámon jelentette egy férfi, hogy medvét látott a város szélén, az egyik benzinkút közelében. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, az állat már nem volt ott, de a férfi azt mondta, hogy látta a város felé tartani. A csendőrök végül megtalálták az egyik utcában és elkergették a településen kívülre. Az akció egy órát tartott, és incidensek nélkül ért véget – áll még a tájékoztatásban.

A helyszínre kivezényeltek egy rohammentős és egy rendőri egységet is, a katasztrófavédelmi felügyelőség pedig figyelmeztető üzenetet küldött a környéken lakóknak a RO-ALERT rendszeren. Hargita megyében idén ez a második alkalom, amikor lakott térségből kell elkergetniük a medvét a csendőröknek, Gyergyószentmiklóson pedig az első ilyen eset volt ebben az évben.

 

A csendőrök ismét felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha medvét látnak, azonnal forduljanak segítségért az egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

(Nyitókép: Illusztráció | Forrás: msnews.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?