Caracali ügy: februárban döntenek a per esetleges áthelyezéséről

Február 18-án dönt a craiovai ítélőtábla a caracali gyilkosságok perének esetleges áthelyezéséről – közölték hétfőn az Olt megyei törvényszék képviselői. A caracali gyilkosságok perének áthelyezését január 23-án kérte az egyik áldozat, Alexandra Măceşanu családja.

A Măceşanu család ügyvédje szerint azért kellene áthelyezni innen a per tárgyalását, mert nem lehetnek biztosak az Olt megyei törvényszék bíráinak pártatlanságában. „Mindenki tudja, milyen összefonódások voltak ebben a megyében, Alexe rendőrfőbiztos (Nicolae Alexe, aki Alexandra Măceşanu eltűnésekor az Olt megyei rendőr-főkapitányság vezetőhelyettese volt – szerk. megj.) az alvilággal barátkozott, és valamilyen úton-módon a bírákat is bevonhatja” – érvelt. 

Alexandra édesanyja, Tudoriţa Măceşanu ismét kifejezte abbéli meggyőződését, hogy a lánya él, szerinte nem ölték meg, hanem elvitték az országból. „Mi azt akarjuk, hogy derüljön ki az igazság. (...) Már senkiben sem bízunk, hiszen hányszor megmenthették volna!” – mondta. 

A caracali gyilkosságok vádiratát január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítaná bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

Dincát Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu meggyilkolásával, kiskorúakat érintő emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal, holttest meggyalázásával, Risipiţeanu pedig nemi erőszakkal vádolják.

(Címlapfotó forrása: Evenimentul de Olt)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?