Már Bukarestben is tájékoztatják az utasokat a koronavírus veszélyeiről

Román, angol és kínai nyelven megfogalmazott plakátokat ragasztottak csütörtök este a Henri Coandă nemzetközi repülőtér több pontjába, amelyeken a Kínából eredő koronavírus veszélyeiről tájékoztatják az utasokat. Az információk a terminálok képernyőin is megjelennek. 

Az ügyben a fővárosi légi kikötőket kezelő állami társaság (CNAB) felhívást tett közé. Arra kérik a Kínában vagy más, koronavírus-fertőzött országokban megfordult utasokat, hogy ha légúti panaszaik vannak, azonnal forduljanak a repülőtér egyészségügyi személyzetéhez, és jelentsenek arról, hogy milyen országokban jártak. 

A Kínába vagy más koronavírus-fertőzött országokba utazni vágyókat ugyanakkor tanácsokkal látják el, derül még ki a CNAB közleményéből. A Henri Coandă repülőtéren két egészségügyi csapat teljesít szolgálatot, és két teljesn felszerelt mentőautó áll a rendelkezésükre.  

Az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) több tanácskozás után végül ügy döntött: nem hirdet közegészségügyi rendkívüli állapotot. Legfrissebb adatok szerint Kínában ezidáig 830 koronavírussal fertőzött személyről tudnak, 26-an meghaltak a betegségben. 177-en nagyon súlyos állapotban vannak, 34-en pedig már elhagyhatták a kórházat, írja a digi24.ro az AFP híradása alapján. 

Kapcsolódók

Kimaradt?