Így fordítaná a marosvásárhelyiek javára a Poklos-patak medrét Soós Zoltán

A Poklos-patak medrének teljes hosszában bicikliutat és zöldövezeteket alakítana ki Soós Zoltán, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje.

A Maros Megyei Múzeum igazgatója csütörtökön közölte: van lehetőség arra, hogy a lakosság javára fordítsák a városon áthaladó, közel 4 kilométernyi hasznos felületet. A bicikliút mellett közel 15 ezer négyzetméter zöldövezeteket is ki lehet alakítani a Poklos-patak medrében, és jut tér ezáltal számos kisebb szabadtéri teátrum létrehozására is.

Soós Zoltán a teljes hossz mintegy 25 százalékán, a város különböző szakaszain indokoltnak tartja a parkolóhelyek kialakítását a meder részleges befedésével. A Tudor negyedben, a Hangya (Furnica) lépcső aljában és a központi zónában (a Dózsa György és Szabadság utca szakasza) is van erre szerinte lehetőség, és ezáltal mintegy 2000 parkolóhelyet hoznak létre.

„Tudom, hogy a tervem megvalósítható és anyagi forrást is lehet mellé rendelni. Ennek kivitelezéséhez szükség van az Országos Vízügyi Hatóság engedélyére. Mivel a hatóságnak Ervin Molnar személyében ismét marosvásárhelyi igazgatója van, bízom abban, hogy a hatóság támogatni fogja ezt a kezdeményezést. A lakosság életminőségének a javítása mindenki számára cél kell legyen. Nekem ez a legfontosabb a jövőben” – közölte a polgármesterjelölt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?