Fontos fejlemény jöhet a caracali gyilkosságok perében


-A A+

A caracali gyilkosságok perének áthelyezését kéri az egyik áldozat, Alexandra Măceşanu családja.

A Măceşanu család ügyvédje csütörtökön nyújtotta be az erről szóló kérelmet az Olt megyei törvényszékhez. Az ügyvéd szerint azért kellene áthelyezni innen a per tárgyalását, mert nem lehetnek biztosak az Olt megyei törvényszék bíráinak pártatlanságában. „Mindenki tudja, milyen összefonódások voltak ebben a megyében, Alexe rendőrfőbiztos (Nicolae Alexe, aki Alexandra Măceşanu eltűnésekor az Olt megyei rendőr-főkapitányság vezetőhelyettese volt - szerk. megj.) az alvilággal barátkozott, és valamilyen úton-módon a bírákat is bevonhatja” – érvelt.

Alexandra édesanyja, Tudoriţa Măceşanu ismét kifejezte abbéli meggyőződését, hogy a lánya él, szerint nem ölték meg, hanem elvitték az országból. „Mi azt akarjuk, hogy derüljön ki az igazság. (...) Már senkiben sem bízunk, hiszen hányszor megmenthették volna!” –mondta.

A caracali gyilkosságok vádiratát január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítaná bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT). Dincát Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu meggyilkolásával, kiskorúakat érintő emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal, holttest meggyalázásával, Risipiţeanu pedig nemi erőszakkal vádolják. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X