Szünetel az oktatás egy sepsiszentgyörgyi iskolában a légúti megbetegedések miatt

Erre a hétre kényszerszünetet rendeltek el a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumban, miután a diákok körében rohamosan növekszik a felső légúti megbetegedések száma és egy influenza-fertőzést is igazoltak az iskolában.

A háromszéki hatóságok keddi döntése értelmében a hét további napjaira – szerdára és csütörtökre – felfüggesztik a tanítást a sepsiszentgyörgyi román tannyelvű iskolában. Pénteken amúgy sincs tanítás, mivel január 24-e hivatalos munkaszüneti nap, így a diákok legközelebb hétfőn kell iskolába menjenek.  

Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő tájékoztatása szerint a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumban a tanulók 25 százaléka betegség miatt hiányzott a hét elején. Az e heti kényszerszünetről igyekeznek tájékoztatni a szülőket, de megszervezik a gyerekek felügyeletét akkor is, ha valakit szerdán és csütörtökön iskolába visznek, mondta a főtanfelügyelő, aki szerint a tanév végéig pótolják a kiesett napokat.

A többi háromszéki tanintézményben nem azonosítottak fertőzésgócpontot, máshol csak elvétve fordulnak elő beteg gyerekek. A sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumban viszont nagyon gyorsan terjed a betegség, hiszen múlt héten még alig jegyeztek néhány felső légúti megbetegedést, ezen a héten pedig már olyan osztály is volt a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, ahol a diákok fele betegség miatt hiányzott, mondta Sánta Ferenc. A járványtani főorvos hozzátette, a sepsiszentgyörgyi iskola diákjainál mintákat vettek és a laboratóriumi vizsgálatok csak egy fiatalnál mutatták ki az A típusú influenzavírussal való fertőzést.

(Címlapfotó: Inquam Photos/Octav Ganea)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?