A caracali rém azt állítja, bántalmazták a hatóságok – in rem kivizsgálás indult


-A A+

A bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló (in rem) eljárást indított az Olt megyei törvényszéki ügyészség, miután a caracali gyilkosságokkal vádolt Gheorghe Dincă panaszt nyújtott be, azt sérelmezve, hogy bántalmazták őt 2019. július 26-án reggel a házába hatoló karhatalmi erők.

Az Olt megyei törvényszéki ügyészség vezető ügyésze, Anca Anuţa közölte, a kivizsgálás „nagyon sok személyt” érint, mert sokan voltak azon a reggelen Gheorghe Dincă házában: rendőrök, csendőrök, a házkutatást végző nyomozók stb., és mindegyikük viselkedését egyenként kell kielemezni.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Gheorghe Dincát, a caracali gyilkosságok feltételezett elkövetőjét nyolc bűncselekmény elkövetésével vádolja: embercsempészés, kiskorúcsempészés, kétszeres nemi erőszak és kétszeres minősített gyilkosság, valamint holttestgyalázás.

A caracali gyilkosságok gyanúsítottját, Gheorghe Dincát a 15 évesen eltűnt Alexandra Măceşanu és a 18 évesen eltűnt Luiza Melencu meggyilkolása miatt állítják bíróság elé. A nyomozás elején Gheorghe Dincă bevallotta, hogy 2019. július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján az 112-es segélyhívószámot próbálta hívni; ezt követően a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét.

Dincă azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki. Nemrég ezt a vallomását megváltoztatta, most már nem ismeri el, hogy ő ölte meg Luiza Melencut. Azt állítja, Luizát elvitték a házából.

Az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93 százalékos valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi. Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is megvizsgálta, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS.

2019. július 26-án reggel 6 órakor, 19 órával később, hogy Alexandra először kért segítséget az 112-es számon, a rendőrök egy ügyész koordinálásával behatoltak Dincă házába, és elkezdték a házkutatást. A feltételezett gyilkos már az előzetes letartóztatása idején panaszt fogalmazott meg amiatt, hogy az első házkutatás reggelén a rendőrök bántalmazták őt.

(Címlapfotó forrása: observator.tv)
EZT OLVASTA MÁR?

X