Álorvost buktattak le Predeálon: a programozó férfi a feleségét helyettesítette

Újabb lebuktatott álorvos borzolja a kedélyeket Romániában. A Digi24 csapata derítette ki, hogy Predeálon egy olyan férfi fogadott pácienseket az egyik rendelőben, akinek köze sincs az egészségügyhöz. Mint kiderült, az egyébként programozó férfi háziorvos feleségét szokta helyettesíteni.

A hírtelevízió riportereinek ottjártakor az orvosnő betegszabadságon volt, és helyére a nem orvosi végzettségű férje ugrott be. Mint kiderült, a betegek tudják, hogy a férfi nem orvos, de nem háborognak. Az egyik megszólaltatott páciens elmondása szerint havonta ugyanolyan orvosi vényre van szüksége neki és férjének is, és ezt a férfi kibocsátja, nem változtat a kezelésen.

A Digi24 a rendőrséghez fordult az ügyben. A hatóságok megállapították: az elmúlt kilenc napban több mint kétszász küldőpapírt és orvosi vényt bocsátott ki a férfi, és több tucat beteget is megvizsgálhatott. Az álorvos ugyanakkor beismerte, hogy ez nem megfelelő megoldás, de mint mondta, szükség van egy helyettesítő orvosra, de nem találtak.

Az egészségügyi minisztérium, az Országos Orvosi Kamara és a páciensek egyesületei is egybehangzóan megállapították, hogy a predeáli gyakorlat veszélyeztette a betegek egészségét és biztonságát. Az ügyben a rendőrség, a közegészségügyi igazgatóságok és az orvosi kamara is vizsgálódik.

Mint ismert, tavaly két lebuktatott álorvosnak az esete is nagy médiavisszhangot kapott: az érettségivel sem rendelkező 38 éves Matteo Politi plasztikai sebészként dolgozott több bukaresti magánklinikán, egy 30 éves nő pedig hamis diplomával dolgozott a bukaresti sürgősségi kórház nőgyógyászati részlegén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?