A BBTE nyolcadik alkalommal vett részt a budapesti Educatio oktatási kiállításon


-A A+Nyolcadik alkalommal vett részt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem január 9. és 11. között a Budapesten megszervezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A külföldi egyetemek között helyet foglaló intézmény képviselői három napon keresztül tájékoztatták az érdeklődőket a BBTE felvételi folyamatáról és követelményekről, az oktatási kínálatról és a kolozsvári egyetemista életről – közölte az egyetem sajtóirodája.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetemet egy négyfős csapat képviselte a 20. alkalommal megszervezett rangos nemzetközi oktatási seregszemlén, ahova hozzávetőlegesen 50 ezer érdeklődő látogatott el. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában helyet foglaló rendezvényen a BBTE standjánál több száz érdeklődő fordult meg. A leggyakrabban a BBTE oktatási kínálatáról, a felvételi folyamatról és követelményekről, tandíjas és tandíjmentes helyekről, valamint kollégiumokról érdeklődtek a Budapestről és számos más magyarországi városból érkező látogatók.

Ahogy az előző években, az idén is nagy volt az érdeklődés a BBTE iránt, az egyetem hatodik éve folyamatosan jelen van a kiállításon, így a standhoz érkező legtöbb diák, szülő és oktató már találkozott annak nevével. Célzottan érdeklődtek, mint potenciális továbbtanulási lehetőséget nyújtó egyetemet keresték fel, ahol magyarul is lehet tanulni, akár tandíjmentesen is. Jelen pillanatban közel 250 Magyarországról érkezett, elsőéves diák tanul a BBTE-én.

Az Educatio oktatási kiállításon középiskolás diákok, végzős hallgatók, tanárok, szülők számos magyarországi és határon túli egyetem, főiskola képviselőivel, jelenlegi tanulóival találkozhattak személyesen. Érdeklődni lehetett szakokról, képzésekről, ponthatárokról és karriertávlatokról. Az egyetemi kínálat mellett különböző nyelviskolák és egyéb, oktatással kapcsolatos szervezet jelen volt a rendezvényen.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X