Elküldték a legfőbb ügyésznek jóváhagyásra a caracali gyilkosságok vádiratát


-A A+

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) elküldte hétfőn Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyésznek jóváhagyásra a caracali gyilkosságok vádiratát és a bűnvádi dosszié iratait.

A főügyészség Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint a caracali gyilkosságok ügyében a nyomozást folytató DIICOT lezárta és elküldte hétfőn a vádiratot a legfőbb ügyésznek, hogy vizsgálja meg a törvényességét és megalapozottságát.

Bogdan Licu ugyanakkor elrendelte, hogy egy, a legfőbb ügyészség ügyészeiből álló testület vizsgálja át a nyomozás során keletkezett valamennyi ügyiratot, majd javaslatait terjessze a legfőbb ügyész elé, aki ezekre alapozza majd döntését - derül ki a közleményből.

A caracali gyilkosságok gyanúsítottját, Gheorghe Dincát két lány meggyilkolása miatt állítják bíróság elé. A nyomozás elején Gheorghe Dincă bevallotta, hogy 2019. július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívószámot próbálta hívni; ezt követően a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét.

Dincă azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki. Nemrég ezt a vallomását megváltoztatta, most már nem ismeri el, hogy ő ölte meg Luiza Melencut. Azt állítja, Luizát elvitték a házából.

A igazságügyi orvostani intézet (INML) által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93 százalékos valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi. Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is megvizsgálta, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X