Tehénszerű mágikus lénnyel, pingvinnel és zsiráffal is beszélgettünk a KMDSZ téli majálisán

Szórakoztató hangulat, megannyi vicces figura és furcsa feladat fogadott minket a kolozsvári Törökvágásban, ahol a KMDSZ 7. alkalommal szervezte meg az „egynapos diáknapokat”, azaz a Téli majálist. A mágikus lények köré szerveződő rendezvényen videóztunk is.

A mágikus lények mellett az állatruhák kulcsfontosságúak voltak a téli majálison: a legtöbb egyetemista zsiráf-, pingvin- vagy malackosztümben flangált a domboldalon. Néhányukat megkérdeztük, miért visel jelmezt, mi a rendeltetése az öltözékének. Poénosra vették a válaszadást, de abban mindannyian egyetértettek, hogy a hideg ellen csodákat tesz az öltözet.

Ugyancsak feltűnést keltettek a saját kezűleg összetákolt szánkók: ezek némelyike bevásárlókocsiból, hasizomgyakorlatokhoz használt eszközből, sílécekből, aprócska bicikliből készült, de akadtak olyanok is, amelyeket bárki könnyűszerrel megépíthet, ha a lakásában található csúszós kellékeket felhasználja.

Az egyetemisták a téli majálist a vizsgaidőszak előtti utolsó nagy lazulásnak tekintik. Ezért is engedik meg maguknak – magyarázták a Maszolnak –, hogy elszakadjanak a valóságtól, és ha a feladat megköveteli, egymás arcát tejszínhabbal dobálják, alsóneműre vetkőzzenek a mínusz fokban, forralt bort főzzenek a kolozsvári domboldalon, táncoljanak, énekeljenek, és elfeledjék egy időre a rájuk váró megméretéseket.

A kolozsvári egyetemistákkal és a mágikus lényekkel folytatott beszélgetésünk megtekinthető a Maszol videójában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?