Két tinilány azt állítja, hogy őket is elrabolta a caracali rém

Egy 12 és egy 17 éves lány azt állítja, hogy őket is elrabolta a sajtóban caracali rémként emlegetett Gheorghe Dincă, de sikerült kiszabadulniuk a házából. Azért nem jelentkeztek eddig, mert szüleik megtiltották neki, hogy nyilvánosságra lépjenek.

Mint ismert, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Gheorghe Dincă két lány elrablását, megerőszakolását és megölését ismerte el: 15 éves Alexandra Măceşanuét és a 18 éves Luiza Melencuét. Az újabb két állítólagos áldozat Luiza Melencu nagyapját, Stelien Iordachét kereste meg Facebookon, és elmesélték neki, hogy mi történt velük. A férfinek utólag telefonon is elmesélték az esetüket – számolt be az adevarul.ro.

Mindkét lány könyörgött Luiza Melencu nagyapjának, hogy ne hozza nyilvánosságra a nevüket. Arra hivatkoztak: nagyon meg vannak ijedve, és szüleik megtiltották nekik, hogy jelentkezzenek az ügyészségen. A 17 éves lány jelenleg Németországban él. Azt állítja, hogy 2019 elején rabolta el Caracalban Gheorghe Dincă.

„A járdán sétáltam, amikor fékezett mellettem egy autó. Dincă ült benne. Megkérdezte, hogy merre megyek, és felajánlotta, hogy elvisz. Elutasítottam az ajánlatát. Ám kiszállt az autóból, hozzám lépett, tett valamit az orromhoz, és elaludtam. A házában ébredtem fel. Fájt mindenem, rosszul voltam. A házban ott volt egy 12 éves lány is, aki azt mondta, hogy a férfi két hónapja tartja őt fogva” – mesélte Facebokon az állítólagos áldozat Luiza Melencu nagyapjának.

Stelian Iordache az adevarul.ro-nak elmondta, azt nem sikerült megtudnia egyik lánytól sem, hogyan sikerült megszökniük a caracali rém házából. „Létező Facebook-fiókról kerestek meg, telefonon is beszéltem velük, valós személyek. Nem akartak beszélni arról, hogyan szabadultak meg Dincától. Csak annyit mondtak el, hogy miután sikerült megszökniük, az egyik Németországba, a másik Brăilára költözött a családjával. Esetükről az ügyészségen sem beszéltem eddig, mert be akartam tartani az ígéretemet, hogy nem leplezem le őket” – mondta a férfi.

Stelian Iordachénak a történtek fényében meggyőződése, hogy Gheorghe Dincă emberkereskedés céljából rabolt el fiatal lányokat, és nem akarta megölni az áldozatait, így elképzelhetőnek tartja, hogy az ő unokája is él. Hozzátette, kíváncsian várja, mikkel áll elő az új vallomásában a caracali rém.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?