Ügyvédje szerint sajnálja tetteit, és nem akarja elhagyni a börtönt a caracali rém

Nem akarja elhagyni a börtönt a caracali gyilkosságok elkövetésével gyanúsított Gheorghe Dincă, aki sajnálatát fejezte ki a lányok halála miatt - közölte kedden a sajtóban „caracali rémként” emlegetett férfi ügyvédje.

Claudiu Lascoschi kedden jelentkezett a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) székhelyén, mert felmerült, hogy a nap folyamán kihallgathatják a védencét. Az ügyvéd a sajtónak elmondta, Gheorghe Dincă úgy ítéli meg, hogy nem kerülhet szabadlábra, és egyetért azzal, hogy meghosszabbítsák előzetes letartóztatását.

„Arra számít, hogy enyhébb ítéletet kap... (...) Nem tudom, hogy a társadalom reakciójától fél-e, de én úgy látom, hogy rájött, mit tett, és a cselekedetei mennyire súlyosak. Haragszik is magára azért, amit tett, és sajnálja, mert azt akarta, hogy a lányok életben maradjanak (...) Sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a lányok nem élnek, valójában ez bántja (...). Mintegy két hónapja várja, hogy vádat emeljenek ellene" - mondta az ügyvéd.

Claudiu Lascoschi ugyanakkor azt állítja, nincs tudomása arról, hogy Gheorghe Dincă azért kérte volna újbóli kihallgatását az ügyészségtől, mert azt nyilatkozná, hogy nem ölte meg Luiza Melencut. A DIICOT székhelyén megjelent Luiza Melencu édesanyja és Alexandru Cumpănaşu is. A Melencu család ügyvédje ugyanakkor azt állítja, hogy a DIICOT megtagadta Dincă azon kérésének iktatását, hogy az ügyészek újból kihallgassák őt.

Beismert két gyilkosságot

Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívószámot próbálta hívni; ezt követően a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét. Dincă azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki.

Az országos törvényszéki orvostani intézet (INML) által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93 százalékoos valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi.

Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is kielemezte, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS, ezért a DIICOT az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) segítségét kérte.

Kapcsolódók

Kimaradt?