Lángra lobbant műtét közben a páciens egy bukaresti kórházban

Szó szerint lángra lobbantottak egy pácienst a műtőasztalon, a Floreasca kórházban - az ügyet Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője tárta a nyilvánosság elé. A fővárosi rendőrség nyomozást indított az ügyben. 

A rendőrség hangsúlyozza, hogy mindeddig senki nem nyújtott be panaszt az ügyben. Victor Costache egészségügyi miniszter szombaton bejelentette, hogy elküldi a Floreasca kórházba a minisztérium ellenőrző testületét az ügyben. A 66 éves nő teste negyven százalékán szerzett égési sérülést, állapota súlyos. 

Az USR-s képviselő információi szerint a rákos nőt Mircea Beuran sebész "gyújtotta fel" a műtőasztalon, mivel "rossz szert használt a bőrfelület fertőtlenítésére, és elektrosebészeti eszközzel érintkezve a páciens bőre és a szerrel átitatódott steril mező lángra lobbant".

Ungureanu megosztotta a Facebookon a kórház két asszisztensnőjének az írott nyilatkozatát is, melyek szerint a lángoló pácienst egy vödör vízzel oltották el. Egy orvosi asszisztens nyilatkozatára hivatkozva Ungureanu azt állította, hogy a kórház vezetősége és a közegészségügyi igazgatóságtól érkezett ellenőrző csapat megpróbálta elkendőzni az ügyet és nem kértek írott nyilatkozatot Mircea Beuran sebésztől. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?