A harminc éve elhunyt Müller Lászlóra emlékeztek Csíkszeredában

Harminc éve, 1989. december 22-éről 23-ára virradó éjszaka hunyt el a forradalom brassói eseményei során a csíkszeredai Müller László. Pénteken síremlékénél katonai tiszteletadás mellett, katolikus és ortodox szertartással emlékeztek meg az elhunyt katonáról.

A csíkszeredai Szentlélek utcai temetőben tartott pénteki megemlékezés alkalmával a családtagok mellett tisztelői, a város elöljárói hajtottak fejet, a sírnál Darvas-Kozma József esperes mondott igét. A tiszteletadáson jelen volt az erdőalji hegyivadász-alakulat és a katona fúvószenekar.

Az önkormányzat nevében az elesett katona sírján Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Füleki Zoltán alpolgármester helyezett el koszorút.

Müller Antal László 1971. június 24-én született, Csíkszeredában végezte általános és középiskolai tanulmányait. Tizennyolc évesen, 1989 őszén vonult be kötelező sorkatonai szolgálatra, és a predeali hegyivadász alakulathoz került. A decemberi események idején, december 22-ről 23-ra virradó éjszaka Brassóban kapott golyó általi halálos sebet. Halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok. Halála után alhadnaggyá léptették elő, a forradalom hősi halottjának nyilvánították, a csíkszeredai utca pedig, ahol lakott, a Müller László nevet vette fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?