Több mint 30 éves melegrekord dőlhet meg a napokban

Tavaszias időjárás van a napokban Romániában: hétfőn 18 Celsius-fok körül alakult a nappali csúcshőmérsékelet, kedden akár 20 fok is lehet, szerdán pedig 22 fokig melegedik az idő. Decemberi melegrekordot 1985-ben mértek az országban, ekkor 23,4 fok volt.

Egy, az afrikai kontinens irányából érkező légáramlat érte el Romániát, ami fokozatos felmelegedést okoz országszerte. Kedd reggel bizonyos hegyvidékeken több mint 10 Celsius-fokot mértek, a minimumok viszont -6 és -7 fok körül alakultak, például Brassóban és a Vâlcea megyei Lotrufőn (Obârșia Lotrului).

Hétfőn az ország nyugati régiójában 17-18 fokig melegedett az idő, kedden 8 és 20 fok között alakulnak a nappali csúcshőmérsékletek, éjszaka -10 és 10 fok körüli minimumokra lehet számítani. Szerdán 7 és 22 fok körüli hőmérsékletet mérhetnek az országban, derül ki a hotnews.ro összefoglalójából.

Továbbá mint azt megírtuk, nem számítanak fehér karácsonyra a meteorológusok: havazás csak 1 800 méteres magasság fölött várható, országszerte a megszokottnál sokkal enyhébb időnk lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?