Új szabadidőközpontot létesítene Csíkszereda

Csíkszereda Önkormányzata pénteki soron kívüli ülésén jóváhagyott egy 12 430 négyzetméteres terület megvásárlását a Tudor lakónegyed szomszédságában, ahol egy szabadidőközpontot hoznának létre – tájékoztatott a polgármesteri hivatal sajtószolgálata.

A határozattervezet indoklásából kiderül: a Tudor lakónegyedben jelenleg nincs nagyobb kiterjedésű, rendezett zöldövezet. Az önkormányzat ezért legalább egyhektáros belterületet szeretett volna vásárolni a lakónegyed térségében. A hivatal felhívására beérkezett ajánlatok közül a Bérc határrészen elhelyezkedő, a Suta sétány közelében levő 12 430 négyzetméteres terület megvásárlása mellett döntöttek. Az ingatlan ára 885 300 lej.

Az elképzelés szerint a következő években sportpályákat, játszótereket, zöldövezeteket alakítanak ki a helyszínen, növelve ezáltal a Pacsirta, a Nárcisz, a Suta sétány, valamint a Fenyő utca lakóinak életminőségét – áll a polgármesteri hivatal közleményében.

A pénteki önkormányzati ülésen ugyancsak sürgősséggel módosítottak öt korábbi határozatot, mert a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) résztámogatott csíkszeredai projektek közül öt esetében (Zsögöd II utca felújítása, Kalász negyedi parkolók létesítése, az észak-déli terelőút megvalósítása, a Nagy István Művészeti Középiskola, illetve a Petőfi Sándor Általános Iskola sporttermének építése) a kormány folyósítaná a támogatások egy részét. Erre az öt projektre több mint 31 millió lejt biztosítanak központi költségvetésből. Az összértékük 60,3 millió lej, a különbözetet a város saját forrásaiból fedezi.

(Címlapfotó forrása: mapio.net/Dénes László) 

Kapcsolódók

Kimaradt?