Nevelőotthonban nőttek fel, most sorstársaiknak gyűjtenek Csíkszeredában a Jó Arcok

A közelmúltban bejegyzett csíkszeredai Jó Arcok Egyesület idén karácsonykor is szeretné szebbé varázsolni az ünnepet több, nehéz sorsban élő család számára. Ennek érdekében karácsonyi jótékonysági gálaestet szerveznek december 21-én, szombaton Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A rendezvényre 400 darab ingyenes belépőt osztanak szét a csíkszeredai gyermekvédelmi központ neveltjei, a csíksomlyói Szent István Gyermekotthon lakói, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete tagjai között. Meghívást kaptak a gyermekotthonból kikerült, családos fiatalok is, hogy ők is részesei lehessenek az ünnepnek. Emellett vásárolhatóak lesznek 20 és 50 lejes támogatói jegyek. Minderről András Ervin, az egyesület önkéntese tájékoztatta a sajtó képviselőit. A szervezők abban bíznak, hogy lényegesen többen fognak részt venni a rendezvények, mint a korábbi két évben.

A gálaműsor 18 órától kezdődik, 17 órától a helyszínen várják mindazokat, akik szeretnének adományt felajánlani. A szervezők szívesen fogadnak tanszereket, játékokat, gyerekkönyveket, kifestőket, tartós élelmiszereket, édességeket, gyümölcsöt is. Az összegyűjtött adományokat a rendezvényt követően eljuttatják a kiválasztott családokhoz. Több szegény sorsú családot már a rendezvény helyszínén meg fognak ajándékozni, valamint két család feldíszített karácsonyfát vihet haza a szervezőknek köszönhetően.

Amint András Ervin elmondta: az adakozó-kedv függvényében 50-100 csíkszeredai és környékbeli rászoruló családot szeretnének megajándékozni. A családokat a helyi plébániák segítségével választották ki és szintén ők fognak közreműködni az ajándékok célba-juttatásában is.

Jó arcok a színpadon

Az eseményen színpadra lép Antal Blanka, a Márton Áron Főgimnázium 11. osztályos tanulója. Jelen lesz a rejtélyes nevű, Csíkszeredában egyre népszerűbb Romantikus Medvetánc. A házigazda Jó Arcok együttes mellett ott lesz a városnapokról már jól ismert Gábor Rudolf, Gáspár Sándor „Fityula”. Rajtuk kívül még egy tucat tehetséges fiatal zenész, énekes, „jó arc” kap megmutatkozási lehetőséget a színpadon. „Igyekeztünk olyan helyi kötődésű zenészeket megszólítani, akik népszerűek és példaértékű személyiségek a fiatalok számára"  – mondta el a szervező.

A Jó Arcok Egyesület több tagja gyermekvédelmi központokban nőtt fel. „Emlékszünk arra,milyen érzés volt, ha valakitől csomagot, ajándékot kaptunk. Most rajtunk a sor, hogy felnőve mi ajándékozzunk meg nehéz sorsú családokat fiatalokat és okozzunk ezáltal örömet” – zárta szavait András Ervin.

Kapcsolódók

Kimaradt?