Elszállíttatja a gazdátlan autókat a csíkszeredai polgármesteri hivatal

A csíkszeredai polgármesteri hivatal munkatársai novemberben 35 elhagyott vagy gazdátlan autót azonosítottak a város közterületein. Felszólítás és levélben való értesítés után négy gépkocsit a napokban szállítottak el. A rendezettebb városkép érdekében kérik az érintetteket, gondoskodjanak a tulajdonukban levő autók elszállításáról.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala novemberben három alkalommal feltérképezte a közterületen raktározott, elhagyott, gazdátlannak tűnő autókat, és összesen 35 gépjárművet azonosított. Első körben felszólítást tűzött ki ezeknek a járműveknek a szélvédőjére, rendszám alapján pedig a rendőrség segítségével azonosították a tulajdonosokat.

Második lépésben levélben fordultak a tulajdonosokhoz, és ha ekkor sem szállították el a közterületet foglaló járművüket, akkor polgármesteri rendelet értelmében gazdátlannak minősítették az autókat, és elszállíttatták a városi kertészet Jókai Mór utca 1. szám alatti székhelyére. 

Az első alkalommal azonosított hat autó közül négy esetében ez meg is történt, a második körben felszólított 15 autó tulajdonosainak többsége együttműködőnek bizonyult, ennek köszönhetően 11 jármű már nincs közterületen.

Ha az autókat a polgármesteri hivatalnak kell elszállíttatnia, a gépjármű-tulajdonos csak bírság fejében válthatja ki az autóját, és ha ezt nem teszi meg 10 napon belül, az autó a városháza tulajdonába kerül és értékesítik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?