Megújult a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen líceum (FOTÓGALÉRIA)

Befejezték a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum felújítását. A 145 évvel ezelőtt alapított tanintézet jelenlegi főépületén felújították a homlokzatot, a tetőszerkezetet, de megújultak az osztálytermek, a folyosók, a tanári szoba, a díszterem és az iskola udvara is, tájékoztat az önkormányzat sajtóirodája.

Mint arról beszámoltunk, a Mikes Kelemen líceum épületének homlokzatára visszakerült a régi díszítőelem, Magyarország koronás kiscímere, így a főépület a felújítás során eredeti alakját nyerte vissza.A sepsiszentgyörgyi iskolaépület felújítása 4,7 millió lejbe került, amiből 4,1 milliót a Helyi Fejlesztések Országos Programja támogatott, a különbséget a helyi önkormányzat fedezte. A Mikes Kelemen líceumot 1874-ben felső-leánytanoda néven alapították, az elmúlt 145 évben többször is költözött és váltott identitást, de mindig a város meghatározó tanintézménye tudott maradni.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat szintén a Helyi Fejlesztések Országos Program támogatásával jövő évben felújítja a Székely Mikó Kollégium főépületét, bentlakásának épületét, illetve az egykori Jókai Nyomda épületét. Szintén a tervek közt szerepel a Mihai Viteazul Főgimnázium két épületszárnyának, valamint az intézmény könyvtárépületének és udvarának korszerűsítésére is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?