Kigyúlnak az advent fényei Sepsiszentgyörgyön

Vasárnap meggyújtják az első gyertyát a Sepsiszentgyörgy főterén felállított óriás adventi koszorún, ugyanakkor felkapcsolják a város ünnepi fényeit is. Sepsiszentgyörgyön hagyománya van az egyhónapos karácsonyra való készülődésnek, amely az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával veszi kezdetét. Ezt követően advent minden vasárnapján meggyújtanak egy-egy gyertyát.

A város főterén idén tizedik alkalommal állítanak óriási adventi koszorút. Az első gyertyát ünnepi műsor keretében gyújtják meg december 1-én, vasárnap este fél nyolctól. Az ünneplőket forró teával, a gyermekeket mézeskaláccsal várják. Bevezetőként ünnepi műsort ad a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjaiból álló Laudate Kamarakórus.Ezt követően Márkus András plébános megáldja a koszorút, Antal Árpád polgármester meggyújtja a főtéri óriáskoszorú első gyertyáját, majd a lángot körbe adják mindenki meggyújthatja saját gyertyáját. Eközben énekel a Plugor Sándor Művészeti Líceum X. osztályos tanulója, Oláh Badi Cintia és a Művészeti Líceum diákjainak kórusa is. Az ünnepi műsort Sebestyén Lázár Regina karácsonyi témájú zongora előadása zárja. Idén újra koszorút állítanak az állomás negyedi körforgalomhoz is, remélve, hogy az ott lakók magukénak érzik majd azt és megélik az ünnepre való hangolódás pillanatait.

Az adventi időszakban ünnepi fénybe borul Sepsiszentgyörgy, ahol mintegy 700 díszelem fog világítani a város utcáin, terein, parkjában. Az időjárástól függően beüzemelik a köztéri korcsolyapályát is, amelyet a Prefektúra előtti téren állítottak fel. December 13-től december 24-ig a város főterét karácsonyi vásár teszi még hangulatosabbá. A hagyományos termékek mellett kulturális programokkal, koncertekkel és rengeteg meglepetéssel várnak minden korosztályt.

Gyerekrajzokat vetítenek ki a főtéri épületekre

A karácsonyi vásár programjaiban bevonják a város kórusait, óvodásait, kis- és nagy diákjait is, hogy a karácsonyi ünnephez hangolódó zenés, verses, vagy táncos műsorral lépjenek fel a vásár színpadán, ezzel is erősítve a rendezvény közösségi jellegét. Jelentkezni december 6-ig lehet, személyesen a Városimázs Irodában vagy e-mailben a kultura@sepsi.ro címen, érdeklődni a 0267 312 000-ás telefonszámon is lehet.    

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén első ízben hirdet versenyt gyerekeknek, akik szeretnek rajzolni, festeni. Várják tőlük a karácsonyi témájú rajzokat, amelyeket majd kivetítenek a Tamási Áron Színház épületére. A legötletesebb rajzokat díjazzák is! Minden iskolának és óvodának eljuttatta az önkormányzat a maketteket és kifestősöket, viszont azokat bárki szabadon igényelheti a Városimázs Irodában és ugyanoda kell bevinni a kész rajzokat. Az alkotásokat a Tamási Áron Színház homlokzatára vetítik ki december 20-án és 21-én, 17.30 és 21 óra között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?