Saját udvarán támadt rá a medve: súlyos állapotban van a Hargita megyei fiatalember


-A A+FRISSÍTVE: Súlyos állapotban szállítottak kedd este a székelyudvarhelyi kórházba a Románandrásfalvához tartozó Hidegkútról egy fiatalembert, akire a gazdaságának az udvarán támadt rá egy medve.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd az Agerpresnek elmondta: a 28 éves férfihez a felesége hívta ki a mentőket. A helyszínre előbb egy székelykeresztúri asszisztens érkezett ki mentővel, aki látva az áldozat állapotot, szakorvosos mentőt hívott ki.

Péter Szilárd tájékoztatása szerint a férfit a mellkasán, hasán és a végtagjain sebesítette meg a medve, állapota súlyos. Az eset után egy csapat rendőr és csendőr érkezett a faluba, hogy elkergesse a nagyvadat.

FRISSÍTÉS: Péter Szilárd az MTI-nek elmondta: Székelyudvarhelyről a sebesültet még az éjszaka folyamán a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították. Konrád Judit, a kórház igazgatója az MTI-nek elmondta: az áldozat életveszélyes karmolt és harapott sebekkel érkezett a sürgősségre, ahol azonnal műteni kellett.

A vadállat a karmaival feltépte a férfi mellkasát, megsebesítette a tüdejét, de emellett a hasfalát, a nyakát és a végtagjait is roncsolta. A kórházigazgató szerint a sebesült már túl van az életveszélyen, de huzamosabb ideig kórházba kell maradnia.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X