Újabb medvegázolás történt Székelyföldön: két bocs pusztult el

Halálra gázolt szombaton a vonat két medvebocsot Gyímesfelsőlokon, a görbepataki híd környékén – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) közleménye.

Balla Izabella, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség vezetője elmondta: az esetről „haladéktalanul” értesítették az összes illetékes intézményt.

 

A helyszínen lévő állatorvos megállapította a halál beálltát, a tetemek elszállításáról a helyi vadásztársaság gondoskodik. A közlemény szerint a bocsok elmúltak egy évesek, az anyamedvét nem látták a környéken.

Az utóbbi napokban számos medvegázolásról számolt be portálunk is, a szakemberek szerint nagyon gyakoriak az ilyen balesetek. A csernátoni medvegázoláskor a helyszínre kihívott állatorvos, Szász István-Endre a Maszolnak azt nyilakozta: az ilyen jellegű balesetek gyakoribbak, mint gondolnánk, és csupán a körülményeknek köszönhető, hogy az elmúlt hétvégén Parajdon történt medvegázolás nagy médiafigyelmet kapott. A szakember elmondta: heti rendszerességgel találkozik hasonló esetekkel Vrancea és Kovászna megyében.

(Címlapi illusztráció forrása: antena3.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?