Hétvégi időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget


-A A+Vasárnap ismét enyhe felmelegedés várható országszerte, az ég változóan felhős lesz – közölte pénteken Mirela Polifronie, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatosa.

Átmeneti jelleggel eshet vagy szemerkélhet az eső, főként Olténiában és Havasalföldön, elszigetelten pedig Dobrudzsában és Moldvában is. A magas hegyvidéken havaseső és havazás is lehetséges.

A szélfúvás a Bánság déli részében, a hegyvidéken lesz erős, a széllökések ereje eléri a 70-80 km/órás sebességet. A csúcshőmérsékletek 1 Celsius-fok (Moldva északi részében) és 15 Celsius-fok (a Bánságban és a Körösök vidékén) között alakulnak. Az éjszakai minimumok mínusz 2 és 9 fok közé esnek, elszigetelten köd képződik.

A meteorológus szerint szombaton hideg, borús idő várható az ország déli, keleti és központi részén, helyenként kis mennyiségű esőre is lehet számítani. A hegyvidéken, főként a Keleti- és a Déli-Kárpátokban havaseső és havazás várható.

Az ország többi részében a hőmérsékletek az időszaknak megfelelően alakulnak, az ég változóan felhős lesz, hevesebb, óránként 70-75 kilométeres sebességgel fújó szélre a Bánságban, Dobrudzsában és Moldva északi részében kell számítani. A maximumok mínusz 1 Celsius-fok körül alakulnak Moldvában, 13 fok körül a Bánság dombvidékén és a Körösök vidékén.

Az éjszakai minimumok mínusz 2 és 8 Celsius-fok között változnak, elszigetelten köd képződhet.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X