Aradon is gyűjtenek Noel génterápiás kezelésére

Nemzetiségre való tekintet nélküli a szolidaritás, ami a mindössze négy hónapos Ölyüs Noel Róbert kezelésére indított gyűjtés mentén bontakozik ki: ezúttal a nagy múltú aradi futballcsapat, a második ligás UTA vezetői és törzsszurkolói csatlakoztak az akcióhoz, melynek célja az érkörtvélyesi kisfiú gyógyszere árának az összegyűjtése.

A sportarad.ro című helyi portál beszámolója szerint az UTA vezetősége és a szurkolók klubja is felhívást intézett a közvéleményhez, hogy a pillepalackok kupakjainak összegyűjtésével is segíthetnek a gerinceredetű izomsorvadás 1-es típusában (Spinal Muscular Atrophy – SMA-1) szenvedő babának és szüleinek. A kupakokat eljuttatják egy nagyváradi alapítványnak, amelyik az értékesítésükből befolyt összeget a családnak ajánlja fel.

A futballklub a a hétvégi Farul elleni meccsen is népszerűsíti a kezdeményezést, illetve vár felajánlásokat, de a klubszékházba is el lehet vinni azokat, majd a Concordia és a Petrolul elleni hazai mérkőzések alkalmával is lehet adakozni.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet, hogy akik közvetlenül a családnak szeretnék eljuttatni a pénzadományaikat, azok átutalhatják a következő számlaszámok egyikére:

  • Eurós számlaszám: RO74BTRLEURCRT0527455101;
  • Forintos számlaszám: RO87BTRLHUFCRT0527455101;
  • Lejes számlaszám: RO27BTRLRONCRT0527455101.
  • SWIFT/BIC-kód: BTRLRO22. Kedvezményezett neve: Olyus Noel Robert, bank neve: Banca Transilvania, Agenția Valea Lui Mihai, Str. Márton Áron, nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, Romania.

A Bihar megyei kisfiúról októberben derült ki, hogy milyen súlyos betegségben szenved. A génterápiás kezelés több mint kétmillió dollárba kerül, és csak a Zolgensma nevű gyógyszerrel állítható meg az izomsorvadás. Mint beszámoltunk róla, szerdáig mintegy 90 ezer euró gyűlt össze.

Csütörtökön egyébként Noel Kolozsváron kapott egy kezelést, úgynevezett Spinraza-injekciókat adtak be neki.

 

A szülők magyar és román nyelvű Facebook-oldalt is indítottak, s mindkét oldalon követhetjük például azt, hogy mely Facebook-licitcsoportok adományai érkeznek valóban hozzájuk. Ezeken az oldalakon szerepelnek a valós információk, mert időközben sajnos csalók is gyűjtésbe kezdtek a kisfiú nevében. Szülei elmondták, hogy ők nem gyűjtenek utcákon, köztereken, házról házra járva, tehát ha ilyenek kopogtatnak be valakihez, biztosan csalók.

Aradon néhány hete a Csiky Gergely Főgimnáziumban is kupakgyűjtési akciót hirdettek Noel javára, ami az iskola honlapjának beszámolója szerint a hónap végéig tart.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?