Örülhetnek a gördeszkások, BMX-esek: kibővítik a kolozsvári skateparkot

Kibővíti a kolozsvári önkormányzat a Rózsák parkja skateparkot, az erre vonatkozó tanácshatározatot csütörtökön fogadta el a tanácsosi testület.

A részletes városrendezési terv szerint a befektetés egy 3 100 négyzetméteres területre vonatkozik, ez a terület magába foglalja a jelenleg is létező parkot, illetve a szomszédos területeket, amelyek hamarosan a park részét fogják képezni.

A tervek szerint a parkot új szabadtéri bútorzattal, LED-es közvilágítással, éjszakai világítással, ivóvíz-kutakkal, illemhellyel, az ide járók csomagjai számára létrehozott raktárral látja el az önkormányzat, emellett a zöldövezetet is jelentősen fejleszti.

A befektetés összértéke áfával együtt 3,6 millió lej, az építő cégnek 15 hónapon belül kell átadnia a munkát. A projekt költségeit az önkormányzat saját forrásaiból fedezi. A skatepark kibővítésére vonatkozó projekt a Részvételi Költségvetés program egyik nyertes projektje.

„A gördeszkát, BMX-kerékpárt, görkorcsolyát, rollert használók száma az utóbbi években jelentősen megnövekedett. A városvezetés támogatja a tömegsportot, a mozgást, ugyanakkor megfelelő feltételeket szeretne biztosítani a fiatalok számára ahhoz, hogy hobbijukat gyakorolhassák. A skatepark jelenlegi formájában már nem tudja befogadni mindazokat, akik itt szeretnének kikapcsolódni, éppen ezért volt szükség ennek kibővítésére”– nyilatkozta Rácz Levente, a helyi tanács RMDSZ-frakciójának tagja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?