Kórházba kerültek a temesvári tömbházban vizsgálódó rendőrök

Gyógyszeres kezelésre szorultak néhányan azon rendőrök közül, akik vizsgálatot folytattak, illetve biztosították azt a temesvári ingatlant, amelyben a kártevőirtás okozta tragédia nyomán két kisgyerek és egy nő meghalt.

A rendőröket prevenciós jelleggel szerdán vizsgálták meg a sürgősségi kórházban. Néhánynak közülük rosszak lettek az eredményeik, ezért gyógyszeres kezelést kaptak. Az eredményeket a stresszel és fáradtsággal magyarázták, senkit nem utaltak kórházba – tájékoztat a Temes Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) közleménye.

Mint ismert, a hétvégén és hétfőn egy csecsemő, egy hároméves kisgyerek és annak édesanyja is életét vesztette a tömbházban végzett rovarirtás után keletkező mérgező gázoktól, és több mint kéttucat személyt kórházba szállítottak. A vállalkozót, aki a kártevőirtás végezte, őrizetbe vették. Elismerte, hogy az alumínium-foszfidot tartalmazó vegyszereket a feketepiacon vásárolta.  

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint összesen 44 személyt ápolnak kórházban az eset következményeként: kilenc személyt a Pius Brînzeu Megyei Sürgősségi Kórházban, hármat a temesvári városi kórházban és 32 gyermeket a Louis Ţurcanu Gyerekkórházban.

Az ügyészek szerint a cég egy Delicia–GASTOXIN nevű kártevőirtószert használt, amely alumínium-foszfidot tartalmaz. Ez egy rendkívül mérgező anyag, belélegzés esetén fatális lehet, használatához speciális engedély szükséges. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?