Kék fénybe borul péntek este a parlament épülete és a Cotroceni-palota

Kék fénnyel világítják meg szerda este a parlament épületét és a Cotroceni-palotát a gyermekek jogainak világnapja alkalmából.

A képviselőház az UNICEF-fel együttműködésben így ünnepli, hogy harminc évvel ezelőtt írták alá a gyermekek jogairól szóló egyezményt, amely az egyik legratifikáltabb nemzetközi szerződés. Az esemény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekjogok megismerésének és tiszteletben tartásának fontosságára – írja az Agerpres. Az Államelnöki Hivatal is csatlakozik az ENSZ Gyermekalapjának, az UNICEF-nek a gyermekek jogainak betartására felszólító kampányához és este 7 órától a Cotroceni-palotát is kék fénybe borítják.

Hasonlóképpen járnak el világszerte több ikonikus épület esetében, kék fénnyel világítják meg többek között az Európai Parlamentet Brüsszelben, a sanghaji tornyot Kínában, a Pantheont Franciaországban, az Akropoliszt Athénban, a Hágai Békepalotát, az indiai elnöki rezidenciát (Rashtrapati Bhavan), Petrát (Jordánia), a Frida Kahlo-házat Mexikóban, a Christchurchben (Új-Zéland) található Al Noor-mecsetet, a Panama-csatornát, az Afrikai újjászületés emlékművét Szenegálban és a törökországi Boszporusz-hidakat – részletezi a közlemény.

A képviselőház és az UNICEF Románia 2013-ban a partnerségi megállapodást kötött a két intézmény közötti együttműködésről a romániai gyermekek érdekében, amelynek révén vállalta, hogy támogatja a gyermekek jogainak tiszteletben tartását, életbeültetését és nyomon követését Romániában, azok előmozdítását a régióban és a szerte a világon, beleértve országos és nemzetközi rendezvények szervezését.

(Címlapfotó forrása: presidency.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?