Végzetes temesvári rovarirtás: újabb személyeket vittek kórházba

Újabb személyek hívtak mentőt rosszullét miatt a temesvári Mioriţa út 8. szám alatti tömbház lakói közül, akik már november 18-a, a hatóság által elrendelt evakuálás óta nem laknak otthon – nyilatkozta szerdán Elena Megherea, a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

A szóvivő rámutatott, három hívás érkezett szerdán az 112-es sürgősségi hívószámra.

„Egy asszonyról és két gyermekéről (12 és 14 évesek), egy felnőttről, illetve egy másik, 11 éves gyermekről van szó. A felnőtteket a sürgősségi kórházba, a gyerekeket a Louis Ţurcanu-kórházba vitték. Mind az öten a Mioriţa út 8. szám alatti tömbházban laktak, de a november 18-i, 14 órakor elrendelt evakuálást követően máshol tartózkodtak” – mondta Elena Megherea.

A megyei kórházban jelenleg 10 személyt ápolnak, a városi kórházba egy felnőtt van beutalva, egy másiknak pedig most mérik fel az állapotát, a Louis Ţurcanu Gyerekkórházban 29 gyermeket kezelnek, kettőt pedig most vizsgálnak meg – tájékoztatott a katasztrófavédelem. A helyi hatóságok által rendelkezésre bocsátott menedékhelyeken jelenleg öt személy tartózkodik.

A hétvégén és hétfőn egy csecsemő, egy hároméves kisgyerek és annak édesanyja is életét vesztette a tömbházban végzett rovarirtás után keletkező mérgező gázoktól, és több mint kéttucat személyt kórházba szállítottak. A vállalkozót, aki a kártevőirtás végezte, őrizetbe vették. Elismerte, hogy az alumínium-foszfidot tartalmazó vegyszereket a feketepiacon vásárolta.

Kapcsolódók

Kimaradt?