Végzetes kártevőirtás Temesváron: 33 személyt ápolnak még kórházban

Harminchárom személyt, köztük 21 gyermeket ápoltak még a temesvári kórházakban kedd este a kártevőirtás okozta tragédia nyomán, amelyben két kisgyerek és egy nő meghalt - tájékoztatott az egészségügyi tárca.

A minisztérium kedd esti közleménye szerint 9 személyt a Pius Brînzeu Megyei Klinikai Sürgősségi Kórházban, hármat a temesvári városi kórházban és 21 gyermeket a Louis Ţurcanu sürgősségi gyerekkórházban ápolnak. Mindeddig 83 személy, 56 felnőtt és 27 gyermek jelentkezett orvosi vizsgálatra a három egészségügyi intézetben.

A kórházak és a Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság információi szerint valamennyi beutalt páciens állapota stabil, egyesek még mindig hányingerre panaszkodnak, de a vérvizsgálatok eredménye javulást mutat.

Az egészségügyi tárca döntése értelmében szerdán az Állami Egészségügyi Felügyelet képviselőiből álló vizsgálóbizottság is kiszáll a helyszínre, hogy ellenőrizzenek minden, az ügyhöz köthető dokumentumot és a közegészségügyi igazgatóság tevékenységét.

A bizottság javaslatára, a hasonló esetek megelőzése érdekében, a tárca törvénymódosítást kezdeményezett, miszerint a kártevőirtó szereket használó cégeknek engedélyeztetniük kell az általuk felhasznált anyagokat a megyei közegészségügyi igazgatóságoknál. Az egészségügyi minisztérium honlapján közvitára bocsátotta a jogszabály-módosítást.

A tárca közzé fogja tenni a vizsgálóbizottság következtetéseit - derül még ki a közleményből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?