Újabb térfigyelő kamerákat helyeztek ki Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat újra bővítette a város utcáin és terein zajló eseményeket rögzítő térfigyelő kamerák rendszerét. Jelenleg 89 térfigyelő kamera működik Sepsiszentgyörgy területén, miután az önkormányzat és a helyi rendőrség az elmúlt időszakban 23 új térfigyelő kamerát szerelt fel a város 15 pontjában. A helyi rendőrség által kezelt térfigyelő rendszer több szögből is rögzíti a felvételeket.

A legtöbb készülék az Őrkő negyedhez közeli útkereszteződésekben van felszerelve, de a tereket és forgalmas utakat is figyelik, illetve a város bejáratainál is több kamera van, ezek nemcsak az utat, hanem a járművek rendszámait is rögzítik. A térfigyelő kamerák a közrend és közbiztonság megőrzését hivatottak segíteni, elsősorban megelőző céllal, elbátortalanítva azokat a személyeket, akik valamilyen kihágást kívánnának elkövetni.

A helyi rendőrség a személyiségi jogok szigorú tiszteletben tartásával kezeli a felvételeket, azokhoz csak a rendőrség, vagy a bíróság fér hozzá, bűncselekmények, kihágások dokumentálásában, az elkövetők azonosításában nyújtanak segítséget. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint a rendőrség és ügyészség részéről szinte naponta érkeznek kérések, hogy bocsássák rendelkezésükre a térfigyelő rendszer által rögzített képeket. Ezek segítségével nemcsak az esetleges bűncselekmények azonosíthatóak be, hanem az elkövetők személyazonossága is.

A térfigyelő kamerákkal eredményesen vették fel a harcot a vandálokkal, hiszen Sepsiszentgyörgyön visszaszorult a az összefirkált falak, kitört lámpaoszlopok, megrongált vagy felgyújtott kukák, megcsonkított facsemeték jelensége. A kamerák által rögzített felvételeket harminc napig tárolják, majd letörlik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?