Két gyerek és egy nő halt meg: mérgező anyagokat találtak a temesvári tömbházban

Az idegrendszerre káros vegyi anyagot (neurotoxint) mértek a szakemberek annak a temesvári tömbháznak a harmadik és negyedik emeletén, illetve lépcsőházában, amelynek lakóit – két gyermek és egy nő halála után – evakuálták hétfőn a hatóságok.

Erről a Temes megyei katasztrófavédelem parancsnoka, Lucian Mihoc számolt be a helyszíni sajtótájékoztatóján. A mérgező anyagokat egy rovarirtó cég használta múlt pénteken. Bát kötelessége lett volna, a vállalkozás nem értesítette a lakókat a rovarirtásról.

Az ügyészség mulasztásból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot az ügyben. A rovarirtó cég képviselőit és a tömbház gondnokát kihallgatják. A hatóságok ideiglenesen bezártak két olyan kereskedelmi egységet is, amelyeknél a szóban forgó vállalkozás a múlt héten rovarirtást végzett.

Mint korábban írtuk, a mentősöket többször is riasztották a múlt héten ugyanahhoz a tömbházhoz. Előbb egy tíznapos csecsemőt, majd egy három éves gyereket szállítottak a sürgősségre, hasmenéses, hányásos tünetekkel. Mindketten meghaltak a kórházban. Hétfőn ismét riasztották a mentősöket a tömbházhoz, ezúttal az elhunyt három éves gyermek 29 éves anyjához, aki szintén életét vesztette.

A Temes megyei SMURD vezetője, dr. Mihai Grecu elmondta, az orvosok csak akkor kapcsolták össze ezeket a haláleseteket, amikor a hétfőn elhunyt nő férje jelezte, hogy két nap alatt a feleségét és a gyermekét is elveszítette. Ennek az a magyarázata, hogy az elhunytak hivatalos lakcíme nem volt azonos, a két gyermek pedig eltérő okokból vesztette életét: az egyik cukorbetegség miatti szövődményben halt meg, a másik halálát fulladás okozta.

A tömbház evakuált lakói közül jelenleg 9 felnőttet és 8 gyermeket tartanak megfigyelés alatt temesvári kórházakban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?