FRISSÍTVE - Elütött egy autó egy medvét Hargita megyében, az állatot hagyták szenvedni

Rendkívüli baleset történt szombat este Hargita megyében: elütött egy medvét egy személygépkocsi Parajd és Szováta között, Sásverésen. FRISSÍTÉS: Több mint 15 órája szenved az úttesten a medve - tájékoztat az Observator Tv.

A balesetrő az autó egyik utasa számolt be az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban. Közlése szerint személyi sérülés nem történt, de gépkocsi eleje szétroncsolódott. A medve nem pusztult el. „A baleset után kiszálltunk, hogy megnézzük, mi történt, de vissza kellett ugornunk az autóba, mert nagyon mozgott” – írta a gázolás szemtanúja és elszenvedője.

A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi felügyelőséget. A környék lakóit a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztették, hogy ne közelítsék meg a helyszínt, ne próbálják meg lefilmezni vagy lefényképezni a sérült nagyvadat.

FRISSÍTÉS: Több mint 15 órája szenved az úttesten az a medve, amelyet szombat este ütöttek el Parajd közelében - tájékoztat az Observator Tv. A Parajd és Szováta közötti 13A jelzésű országúton korlátozták a forgalmat, a nagyvad ugyanis az úttestre vonszolta magát. A medve súlyos sérüléseket szenvedett, az első feltételezések szerint eltörtek a végtagjai - nyilatkozta a Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip. 

A hatóságok az Observator Tv tájékoztatása szerint több mint 15 órája nem hoztak döntést arról, hogy mi történjen a medvével. A környezetvédelem azt állítja, értesítette a minisztériumot az esetről, de még nem kaptak választ. 

A nagyvadat szombat este gázolta el egy autó, amelyben hárman uztak, köztük egy gyerek, aki pánikrohamot kapott. A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerint a jármű utasai nem sérültek meg, és nem voltak veszélyben, a pánikrohamot szenvedett kiskorút a helyszínen ellátták a rohammentősök.

Az ütközés nyomán az autó lesodródott az úttestről. 

Kapcsolódók

Kimaradt?