Egészségügyi minisztérium: szombaton is be lehet iratkozni a rezidensvizsgára

Bővítette az egészségügyi minisztérium a rezidensvizsgára történő beiratkozások programját: szombaton 9 és 14 óra között még benyújtható az iratcsomó a közegészségügyi igazgatóságoknál – derül ki a szaktárca csütörtöki közleményéből.

Victor Costache egészségügyi miniszter megerősítette korábbi ígéretét, miszerint „senki nem fog kimaradni”, akinek sikerül elérnie a maximális pontszám 60 százalékát. „Megoldásokat fogunk találni ezen fiatalok számára. Olyan országban élünk, ahol hiány van a humán erőforrás terén" – idézi a minisztert a közlemény.

A beiratkozások határidejének lejárta előtt öt nappal 4733 rezidensvizsgára jelentkező személy szerepelt a közegészségügyi igazgatóság központosított nyilvántartásában. A rezidensvizsgát december 8-án tartják a frissen diplomázott orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek számára.

A vizsga helyszínei Bukarest, Kolozsvár, Craiova, Iaşi, Marosvásárhely és Temesvár. Időtartama 4 óra, ez alatt 200 tesztkérdésre kell válaszolniuk a vizsgázóknak. A szakosodni kívánó orvosoknak 3960, a fogorvosoknak 398, a gyógyszerészeknek 256 rezidensi helyet hirdettek meg. A saját egészségügyi hálózattal rendelkező minisztériumok (védelmi, igazságügyi és belügyminisztérium) számára 96 rezidensi helyet tartanak fent.

A beiratkozás november 7-én kezdődött és 19-én ér véget. Beiratkozni a közegészségügyi igazgatóságokon, illetve a saját egészségügyi hálózattal rendelkező három minisztériumon keresztül lehet. A vizsgázók területi elosztását november 27-éig közlik a rezidenţiat.ms.ro honlapon. Az esetleges szerkesztési hibákat november 29-éig jelezhetik a pályázók, majd december 5-én a rezidenţiat.ms.ro honlapon, illetve az egyetemek honlapjain arról is tájékozódhatnak a vizsgázók, hogy melyik terembe osztották be őket.

December 17–19-én az elért pontszám függvényében választanak rezidensi helyet a fiatal orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek. Az egyéni munkaszerződéseket 2020. január 6-a és 14-e között írják majd alá a rezidensek.

Kapcsolódók

Kimaradt?