Újabb súlyos medvetámadás történt éjszaka Maros megyében

Három embert is megtámadott a medve az elmúlt napokban Maros megye területén, egyikük meg is halt. A legutóbbi támadás a hétfőről keddre virradó éjszaka történt egy Oláhkocsárd (Cucerdea) közeli esztenán.

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) képviselői kedden közölték, hogy egy 64 év körüli férfit a marosvásárhelyi SMURD sürgősségi központba vittek, miután medve támadt rá egy oláhkocsárdi esztenán, és több sérülést szenvedett a fején, a karján és combján.

Mint írtuk, négy nappal korábban egy másik juhászt halálosan megsebesített egy medve az Oláhkocsárd és Gyulas (Giuluş) közötti erdőben. Egy vadőr is megsérült az elmúlt napokban medvetámadás nyomán, vasárnap pedig 5 medve jelenlétét jelezték Hármasfaluban, Szovátán és Gödemesterházán.

Borszéken is medvét láttak

A Hargita megyei csendőrséget is riasztották a hétfőről keddre virradó éjszaka, hogy elkergessenek egy anyamedvét, amely három bocsával bement Borszéken egy erdő közeli ház udvarába. A helyszínre azonnal kiszálló csendőrök azonban nem találták ott a vadakat. A lakosságot értesítették a veszélyről a RO-ALERT rendszeren keresztül.

A hét végén Parajdon és Balánbányán (Bălan) is jelezték a medvék jelenlétét, azonban a helyszínre kiszálló csendőrök már nem találták ott az állatokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?