Elnökválasztás: hétvégén is igényelhető új személyi igazolvány

A november 10-i elnökválasztásra való tekintettel Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Személynyilvántartó Közszolgálata hétvégén is fogadja – előzetes időpontfoglalás nélkül – azon személyeket, akiknek a szavazás napjára érvényes személyi igazolványra van szükségük.

Belügyminitériumi rendelkezés értelmében november 9-én, szombaton 8.00 és 16.00 óra között, a szavazás napján, vasárnap pedig 7.00 és 21.00 óra között tartanak nyitva a személynyilvántartó közszolgálatok. Csíkszeredában nemcsak ideiglenes, hanem teljes érvényű dokumentum is igényelhető.

A személyi igazolvány cseréjéhez nem elég a korábbi, érvényét veszített igazolvány benyújtása, hanem valamennyi szükséges dokumentum eredetijének és másolatának is az igénylőnél kell lennie. Ezek a következők:

  • kérvény a személyazonossági igazolvány kibocsátásához (kitölthető a helyszínen, vagy letölthető a www.szereda.ro honlapról)
  • személyazonossági igazolvány és szavazókártya (ha van)
  • születési- és házassági bizonylat – ha van (eredeti és másolat)
  • válás esetén jogerős bírósági határozat a válásról (eredeti és másolat)
  • túlélő házastárs esetén az elhunyt férj/feleség halotti bizonyítványa (eredeti és másolat)
  • a 14 évnél fiatalabb gyermekek születési bizonylata (eredeti és másolat)
  • a lakhely címét igazoló dokumentum (eredeti és másolat)
  • nyugta a személyazonossági igazolvány ellenértékéről

A jelzett időszakban a polgármesteri hivatal pénztára is az ügyfelek rendelkezésére áll. Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019/119-es határozatának értelmében ezen időszakra vonatkozóan az online előjegyzés nem elérhető: az ügyfeleket érkezési sorrendben szolgálják ki.

Rendkívüli nyitvatartással áll a szavazni kívánó állampolgárok rendelkezésére a székelyudvarhelyi személyi nyilvántartó iroda és a polgármesteri hivatal pénztára is. Amennyiben elveszett, lejárt valakinek az igazolványa, ideiglenes okmányt kérvényezhet a személyi nyilvántartó irodában. Az ügyfélfogadás a következő program szerint történik:
november 9-én és 23-án 8 és 16 óra között
​november 10-én és 24-én 7 és 21 óra között
A polgármesteri hivatal pénztára is rendkívüli programmal dolgozik a vasárnapi választások ideje alatt. A hétvégén igényelhető ideiglenes személyi igazolvány elkészítéséhez kifizetendő illetéket így a következő program szerint lehet befizetni: november 10-én és 24-én 9 és 13, illetve 15 és 19 óra között

Kapcsolódók

Kimaradt?