Havazást hozott október utolsó napja Csíkszereda környékén

FFRISSÍTVE: Véget értek a verőfényes őszi napok, Csíkszereda környékén az esőt havazás váltotta a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka. Olvasóink fotóin mutatjuk a csütörtök reggeli hóhelyzetet.

A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően lehűlést hoztak október utolsó napjai. Szerda éjszaka több helyen megmutatta oroszlánkörmeit a közelgő tél, csütörtök reggelre kisebb-nagyobb hóréteg alakult ki Hargita megye több településén is.

A hegyekben akár meg is maradhat a frissen hullott hó, ám sportolásra egyelőre nem alkalmas a hóréteg, a városokban, falvakban sem kell még leporolnunk a szánkót.

Ahogy korábban írtunk róla, a meteorológiai szolgálat erős lehűlésre vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki október utolsó és november első napjaira. E szerint péntekig az egész országban jelentős lehűlés, a hegyekben havazás várható. Péntek hajnalban az idei ősz legalacsonyabb hőmérsékleti értékei várhatók.

FRISSÍTÉS: Többfelé havazott csütörtökre virradóan az országban, ezért elkezdték a csúszásgátló szórását Brassó, Hargita, Szeben és Beszterce megye egyes útszakaszain. Elekes Róbert, a brassói regionális útügyi igazgatóság szóvivője szerint Brassó, Hargita és Szeben megyében tíz országúton kezdték el a csúszásgátló szórását, többek között Brassó-Pojánán, Predeal környékén és a Transzfogarasi úton.

Kapcsolódók

Kimaradt?