Kéthetes előrejelzés: érezni fogjuk, hogy ősz van

Drasztikus lehűlés várható keddtől az országban, mínuszok is lesznek. A meteorológusok szerint november 4-től azonban ismét enyhül az idő, nappal 17-19 Celsius-fokra is felkúszik a homérők higanyszála.

Hétfőn még az erre a periódusra jellemző időnél melegebb lesz országszerte, azonban keddtől fokozatos lehűlésre számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes, az október 28. és november 10. közötti periódusra vonatkozó előrejelzéséből, amit a Mediafax összegzett. 

Erdélyben kedden 13–15 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, míg október 30-a és november 2-a között 8 és 12 Celsius-fok körül. A jövő héten melegebb időre számíthatunk, nappal legfeljebb 12 és 16 fok körüli értékek várhatók. Hirtelen csökken az éjszakai hőmérséklet is: október végén, november elején -2 és 2 fok körül mozog majd az átlaghőmérséklet, azután pedig, a következő héten 2 és 5 fok körül. Eső október 29-én, november 2–3. között, valamint november 6-a és 8-a között valószínű.

A Bánságban, Máramarosban és a Kőrösök vidékén is fokozatos lehűlésre lehet számítani: 9–12 fokos átlaghőmérséklettel búcsúzik október, valamint köszönt be november. Főként 4-e és 8-a között melegedik fel ismét az idő, 14–19 Celsius-fokos nappali hőmérsékleti értékek várhatók. Éjszaka az első héten -2 és 4 fok körül, később pedig 3 és 8 fok körül alakul a hőmérséklet. Akár csak Erdélyben, itt is október 29-én, november 2–3. között, valamint november 6-a és 8-a között eshet az eső. Ugyanebben az időszakban a hegyekben havazhat is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?